Makaron z ciasta naleśnikowego

Znakomitą alternatywą dla “zwykłych” makaronów jest makaron z ciasta naleśnikowego. Jest prosty w przygotowaniu i dodatkowo bardzo smaczny. Oto przepis:

Składniki:

* 6 dag mąki

* 4 jajka

* szczypta soli

*1/8 litra mleka

* drobno posiekane świeże zioła (np. pietruszka, koperek, bazylia)

* łyżka roztopionego masła

Wykonanie:

Jajka mieszamy z mąką i solą. Możemy użyć do tego miksera lub ubijaczki do piany. Dodajemy mleko i łyżkę roztopionego masła. Na końcu dodajemy zioła. Gotowe ciasto odstawiamy na około godzinę. Smażymy cienkie naleśniki, zwijamy w rulony i kroimy w cienkie paski. Taki makaron nadaje się idealnie do rosołu.

Smacznego!

Zdjęcia pochodzą z pixabay.com.

Leave a Comment