Marka Philipiak już pod dłuższego czasu dba o jakość przygotowywanych posiłków. W czym tkwi sekret naczyń do gotowania? Oczywiście w dbaniu o najdrobniejsze szczegóły. Przed Wami kilka, naprawdę ciekawych i innowacyjnych rozwiązań.
„Skraplacz pary” – chodzi oczywiście o pokrywę. Dzięki systemowi cykl skraplania i opadania pary na dno naczynia jest efektowniejszy. Tym sposobem w pełni zostaje wykorzystana woda znajdująca się naturalnie w produktach spożywczych.
Termometr – umieszczony jest w uchwycie pokrywy. Dzięki takiej opcji cały czas możliwa jest kontrola temperatury wewnątrz naczynia. Optymalne wykorzystanie temperatury pozwala zaoszczędzić energię.
Ergonomiczne rączki – wykonane są z materiałów termoizolacyjnych, które nie nagrzewają się w czasie gotowania. Wygodne odkładanie pokrywy nie brudzi blatów i z pewnością nie poparzymy się podczas wykonywania tej czynności.
Dno akutermiczne – wielowarstwowe, grube dno to gwarancja równomiernego rozprowadzania ciepła wewnątrz naczynia.
Więcej o opiniach związanych z marką Philipiak dowiecie się pod linkiem: http://pomorskie.naszemiasto.pl/artykul/opinie-o-naczyniach-philipiak-milano,4335585,art,t,id,tm.html
Zdjęcia pochodzą ze strony: www.philipiakmilano.pl