Eksperymenty w kuchni to domena ludzi, dla których codzienna styczność z domową kuchnią bywa prawdziwą przygodą. Nie zawsze jednak wiemy, skąd czerpać inspiracje kulinarne. Dlaczego warto zgłębiać wiedzę dotyczącą gotowania, a także kuchennych akcesoriów? Łączymy smaki przede wszystkim po to, by nasze kubki smakowe mogły zakosztować nowych doznań smakowych.
***
Przeglądając przeróżne strony internetowe, można natknąć się na prawdziwe perełki. W sieci znajdziemy wiele przepisów. Nie wszystkie jednak są sprawdzone. Chcąc uniknąć porażki kulinarnej, warto odwiedzić stronę, do której link znajdziesz tutaj. To nie tylko sprawdzone przepisy, lecz także nauka poszczególnych technik przygotowania posiłków. To właśnie z tej strony dowiedziałam się, w jaki sposób efektywnie pokroić pomidory, przyrządzić gazpacho lub scuffiny. Praktyczne porady okraszone są zdjęciami. Wielu z nas zapamiętuje wszakże wzrokowo. Dzięki temu nie tylko przeczytamy, lecz także zobaczymy „z czym co się je” (dosłownie i w przenośni).
Oto kilka inspirujących zdjęć ze strony www.makro.pl:
Bulion z pomidorów
Ciasto z jabłkami
Pyszne ciasto
Jak obierać pomidory?
Gazpacho: