Pizza stworzona na bazie niepowtarzalnych i naturalnych składników rodem z Hiszpanii, Włoch oraz Indii? Jest to jak najbardziej możliwe! Przekonałam się o tym na ostatnim szkoleniu w Krakowie. W Domino’s spotkać się można z ofertą limitowaną pozwalającą na spróbowanie różnych smaków świata. Na szczególną uwagę zasługuje moim zdaniem Tandoori Chicken. To pierwsza pizza na telefon, jaką zamówiłam w Krakowie. Jaki sekret ukryty jest w Tandori Chicken?
Tandori Chicken to niezapomniana podróż do Indii bazująca na takich składnikach, jak: sos z suszonych pomidorów, mozzarella Galbani, pepperoni, aromatyczny kurczak tandoori, cebula oraz pikantnymi papryczkami jalapeno.
Mozzarella Galbani – mozzarella Galbani to tradycyjna mozzarella dostępna w postaci kulki zanurzonej w roztworze zdemineralizowanej wody oraz soli. Ser charakteryzuje się delikatnym, mlecznym smakiem i kolorem wyprodukowanym na mleku kozim. Mozzarella Galbani charakteryzuje się ciągliwą konsystencją.
Pepperoni – to kiełbasa pochodzenia włoskiego. Charakteryzuje się dosyć ostrym smakiem. Oryginalne pepperoni jest wieprzowo-wołowe z dodatkiem podrobów, suszone na świeżym powietrzu lub wędzone. Stanowi idealny dodatek do pizzy. Ciekawostką jest, iż to głównie Amerykanie zajadają się pizzą z pepperoni.
Kurczak tandoori – nazwa potrawy wzięła się od pieca glinianego tandoor, w którym kawałki kurczaka pieką się na szpikulcach. Do kurczaka tandoori dodaje się następujące przyprawy: czosnek, sok z cytryny lub limonki, roztarte ziarna kolendry, roztarte ziarna kminu rzymskiego, chilli, kurkumę, słodką paprykę, a także szczyptę szafranu.
Pizza w Krakowie Tandoori Chicken jest naprawdę godna polecenia! Jednak jest to opcja dla tych, którzy uwielbiają jeść potrawy „na ostro”. Do Tandoori Chicken dodawane są papryczki jalapeno.